Over en million timeshare-kontrakter, inngått i Spania, er ulovlige.

Er kontrakten din en av dem?

Frigjør deg for alltid fra timeshare

Tusenvis av eiere har gjort det

0 %
Tilfeller vunnet
0 Mill €
krevet tilbake
0
års erfaring

Finn ut her

Finn ut om din timeshare-kontrakt bryter noen av disse tre kravene som er inngår i lov 42/1998

Evigvarendekontrakt
Flytende uker
Forhåndsbetaling

Oppsummert, som forklart av Hannna i videoen, er dette de tre vanligste årsakene til at spanske domstoler har erklært tusenvis av timeshare-kontrakter ugyldige.

Evigvarende kontrakter

Artikkel 3, Varigheten.
Varigheten av systemet skal være fra tre til femti år fra den dagen det er lovregistert eller den dagen bygningen blir registrert som ferdig. Derfor hvis bygningen var ferdig før 1998, starter de 50 år fra 1998, og dersom bygningen var ferdig etter 1998, starter de 50 år fra den dagen gygningen er registrert ferdig.

Alle kontrakter solgt som evighetskontrakter etter Januar 1999 er ugyldige Hvordan vet du om din kontrakt ere n evighetskontrakt?

Loven sier at dato for avslutning av kontrakten skal stå tydelige i kontrakter, gjør den ikke det da har du en evighetskontrakt du kan reklamere.

Flytende uke systemet

Artikkel 9 , Minimumsinnhold av kontrakten.
Eksakt innhold av hva salget innebærer Hva har du kjøpt, hvilken dato og hva ble betalt etc

Dette betyr at det flytende uke systemet er ulovlig, da det ikke stadfester hvilke uker salget gjelder.

Kontrakten skal inneholde hva leiligheten hetero g hvilke uker salget gjelder. Hvis den ikke har det kan du reklamere alle pengene tilbake

Forhåndsbetaling

Artikkel 11, Ulovlig med forhåndsbetaling.
All forhåndsbetaling gjort innen tiden av angrefristen er utløpt er ulovlig.

Derfor dersom du har betalt et depositum enten på stedet eller i løpet av de 14 første angrefristdagene kan du kreve det dobbelte beløpet av hva du betalte tilbake.

Hvorfor gå til sak?

Årsak én: Høy vedlikeholdsavgift

Å betale 300, 400, 600 og opptil 900 pund vedlikeholdsavgift for en uke på et middelmådig feriested er ikke lenger fornuftig.

Når du får pengene dine tilbake, kan du besøke autentiske luksussteder, hvor som helst i verden og uten å betale vedlikeholdsavgift. Hvis du ikke bruker det, betaler du ikke.

Årsak to: Slitte resorts

Feriestedet ditt kan være mer enn 25 år gammelt. Hvem betaler den nødvendige renoveringen for å opprettholde en anstendig infrastruktur? Du gjettet det.

Den dårlige nyheten er at ved å deleie ditt feriested, kan du ikke unngå ansvar for vedlikeholdet. Det er ikke et hotell hvor du betaler, koser deg og drar. Så lenge du fremdeles eier uken, vil du fortsette å ha ansvar for bygningen.

Du betaler mer og mer penger for en eiendom som ikke har verdi, som du kanskje ikke lenger bruker ofte, med risikoen for å måtte bære kostnadene ved renovering av bygningene, og ansvaret for å være en aksjeeier i et selskap med en risiko for insolvens

Årsak tre: Tap av verdien på ukene dine

Da du signerte kontrakten din og betalte for ukene dine, sa de helt klart at eiendommen din ville stige i pris over tid. Realiteten er at jo mer tid som går, jo mindre penger er en kjøper villig til å betale for ukene dine.

Årsak fire: datterselskapets ansvar

Hvis du med din kontrakt har kjøpt deltakelser i selskapet som eier feriestedet, har du det samme ansvaret som enhver eier av et selskap. I dette tilfellet, hvis feriestedet går konkurs eller genererer selskapsgjeld, må du møte ditt ansvar som aksjonær i selskapet.

Gode nyheter

Den gode nyheten er at du kan få pengene tilbake og bli kvitt timeshare-kjedene for alltid. Hundretusenvis av eiere har allerede oppnådd det, og gjennomsnittlig 25 gunstige kjennelser blir offentliggjort hver måned av de spanske domstolene, og erklærer at disse kontraktene er ugyldige, og tilbakebetaling til kundene. DOBBELT I NOEN TILFELLER.

For at du skal kunne få pengene dine tilbake, og bli kvitt din timeshare for alltid, må du være forsiktig og vurdere noen viktige ting:

Hva skal man gjøre før man starter en sak?

1.- Forsikre deg om at kontrakten din er reklamerbar

Hvis det ikke er tydelig at kontrakten din bryter noen av klausulene som er omhandlet i lov 42/1998, må du ikke gå til sak.
Hvis du ikke har nok dokumenter til å bevise forhåndsbetaling eller andre juridiske situasjoner i søksmålet, vil du ikke få det tilbake. Alt må kunne bevises. Hvis du gjør det, er den umiddelbare konsekvensen at dommeren vil avvise kravet ditt, og at du må betale kostnadene til motparten, i tillegg til å tape pengene som allerede er betalt.

For å unngå denne ubehagelige situasjonen, er det beste å gjøre før du betaler penger, å spørre firmaet som skal fremlegge kravet ditt for en rapport signert av advokatene deres der de indikerer:

a) Klausulen eller mangelen på den i kontrakten din som bryter kravene forutsatt i lov 42/1998
b) Hvilket juridisk argument vil komme til uttrykk i kravet som ber om annullering av kontrakten din, og tilbakelevering av de betalte pengene.

Ikke alle kontrakter kan reklameres. For at det skal kunne reklameres må det bryte en av klausulene i lov 42/98 eller 04/12.

2.-Forsikre deg om at de som skal ta saken din er et spansk advokatfirma, eller en advokat med lisens i Spania.

Bare advokater med lisens i den spanske advokatforeningen kan ta seg av kravet ditt i Spania. Mange ikke-spanske selskaper tilbyr juridiske tjenester for å inngi kravet ditt i Spania, men faktum er at hvis et firma ikke har en lisens i landet der søksmålet vil bli fremmet, kan de ikke ta saken videre. Dessuten er det en forbrytelse av profesjonell innblanding i advokatforeningen, og en svindel for klienten de har tenkt å representere.

3. Ikke betal noe beløp før du har mottatt et utkast til «fullmakten».

Betal ikke noe beløp før du har mottatt et utkast til «fullmakten», med navn og lisensnummer på advokaten som vil fremlegge kravet ditt.

4. Be om en kopi av det juridiske dokumentet «godkjent for prosess»

Hvis du etter noen tid mistenker at kravet ditt ikke er fremlagt, kan du be om en kopi av «aksept for behandling» av kravet.
Aksepteringsprosessen er et juridisk dokument utstedt av retten der søksmålet er anlagt, og som sier at prosessen er startet.

Du kan laste ned her vår anti-scam timeshare gjenvinning guide, med eksempler på: Juridisk rapport for kontrakten din, Spansk advokatlisens, Generell fullmakt.  Det vil være nyttig å unngå unødvendige risikoer

Del!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp